Raadsakkoord, Raadsprogramma, Collegevorming

Raad 2022
Frank-4.jpg
Door Frank Cornet op 29 juni 2022 om 23:00

Raadsakkoord, Raadsprogramma, Collegevorming

Ubi caritas, Deus ibi est

En opeens zijn we na de verkiezingen alweer drie maanden verder.
Het is voorbij gevlogen, maar er is ook veel gebeurd.

We hebben met de hele gemeenteraad een raadsakkoord, een (concept) raadsprogramma en een wethoudersprofiel opgesteld. Deze stukken zijn 25 mei in de raad vastgesteld.

In het raadsakkoord maken we raadsbreed afspraken over wat voor raad we willen zijn, hoe we het samenspel met de inwoners vorm geven en hoe we willen samenwerken met het college.

In het raadsprogramma stellen we vast wat we zien als belangrijke opgaven en ambities, waar we het al over eens zijn en waarover nog het debat moet worden gevoerd.

In de raadsvergadering van 29 juni zijn de wethouders benoemd.

Wethouders

  • Jeroen Verwoort (VVD)
  • Sebastian Dinjens (Groen Links)
  • Bram Diepstraten (Velsen Lokaal)
  • Sander Smeets (D66)
  • Marianne Steijn (PvdA)

ChristenUnie kijkt met tevredenheid en waardering  terug op het proces dat we tot nu toe hebben doorlopen. Het gaat open en transparant en iedere partij kan hierin zijn bijdrage leveren. 
En het college is er nadrukkelijk voor en namens alle partijen en dus niet alleen voor de coalitie- of collegepartijen. 

Van sommige kanten hoor je dat het lang duurde. Maar er is wel de basis wordt gelegd voor een raad die echt over de hele breedte op een constructieve manier kan samenwerken, met begrip voor elkaars, soms zeer uiteenlopende, inhoudelijke standpunten. ChristenUnie staat van harte achter dit programma en we werken graag verder mee naar de 90%. We realiseren ons dat op dit raadprogramma nog geen participatie is geweest, maar we onderschrijven dat dit zal gebeuren bij de uitwerking van de verschillende thema's.

Er is een sfeer van raadsbrede openheid en wederzijds respect, waarbij we scherp kunnen zijn op onze elkaars standpunten, die soms best ver uit elkaar kunnen liggen. Maar vanuit deze houding willen we zoeken naar wat het beste is voor de inwoners van Velsen.

Bij de bespreking van het raadsakkoord sprak ik de woorden uit "Ubi caritas en amor, Deus ibi est. Waar liefde heerst en vriendschap, daar is God.". Mijn wens is dat we in deze sfeer de komende jaren Velsen mogen besturen. Dat betekent niet dat we het overal over eens zullen zijn, maar wel dat we in de politiek op een goede en respectvolle manier met elkaar om zullen gaan.

Labels: , ,