« Terug

BRAK! stopt, raad wil goede huisvesting voor Pieter Vermeulen Museum

LogoPVM.jpgdonderdag 05 november 2020 20:39

Op aangeven van de wethouder besluit de raad om te stoppen met BRAK. Twee moties van ChristenUnie Velsen worden aangenomen om lessen te trekken uit dit project en nu snel te zorgen voor goede huisvesting voor Pieter Vermeulen Museum.

De raad van Velsen heeft nu écht besloten om te stoppen met het project BRAK!, het kostbare sciencecenter in het Kustdorp IJmuiden aan Zee, waarvan de ontwikkeling ook stil ligt. Het project Kust Innovatie en Informatie Centrum loopt onder de naam BRAK! inmiddels sinds 2012. Inmiddels is hier meer dan 700.000 euro aan besteed en ligt er nog geen realistisch plan. 

Zie ook een eerder bericht uit september over BRAK. 

Via een motie van de ChristenUnie Velsen heeft de rekenkamer het verzoek gekregen na te gaan welke lessen raad en college kunnen leren uit dit project. 

Ondertussen wacht het Pieter Vermeulen Museum (PVM) als 14 jaar op nieuwe huisvesting. De laatste jaren was de toezegging dat PVM ondergebracht zou worden in BRAK!.
Nu BRAK! stopt heeft ChristenUnie Velsen via een (unaniem aangenomen) motie aan het college gevraagd om nu (in samenwerking met PVM) aan de slag te gaan met herhuisvesting van PVM en in januari 2021 de raad te informeren over de aanpak. 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
2020-32 Herhuisvesting PVM.pdf121,3 kBapplication/pdfdownload
2020-33 Lessen trekken uit BRAK.pdf112,5 kBapplication/pdfdownload

« Terug