Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

De verkiezingen zijn begonnen

 

Ga stemmen en stem ChristenUnie Velsen

Oekraine
In Oekraine zien we hoe door Poetin met grof geweld oorlog wordt gevoerd tegen een volk dat op democratische wijze zijn eigen regering heeft gekozen. We leven mee in gebed om vrede en voor ondersteuning van dit volk dat zo zwaar wordt getroffen. 
Op het stadhuis wappert de blauw/gele vlag van Oekraine, die bijna hetzelfde is als de vlag van Velsen waar ook het Lam Gods op staat. 
Gelukkig zien we ook dat vanuit in Velsen inwoners opstaan om Oekrainers warm te ontvangen. Zo werden bij ons in de buurt in Santpoort-Zuid speelgoed en huisraad opgehaald om voor de opvang van 30 Oekraiense vluchtelingen op landgoed Dennenheuvel in Bloemendaal. Het resultaat is een hartverwarmend welkom als de vluchtelingen eind deze week aankomen. En in de Naaldkerk in Santpoort-Noord worden hulpgoederen ingezameld die naar Oekraine worden gebracht. En zo zijn er veel meer initiatieven door jong en oud. 

Verkiezingen in Velsen
De situatie in de Oekraine maakt ons bewust hoe belangrijk onze eigen democratie is.
Daarom onze oproep om te gaan stemmen. 
Sinds gisteren kan op een aantal stembureaus gestemd worden en morgen, woensdag 16 maart zijn alle stembureaus open. 
Kies dan één van de kandidaten van ChristenUnie Velsen - Lijst 9

Roep mensen in uw omgeving op om ChristenUnie te stemmen
Wij hopen dat de ChristenUnie in Velsen kan rekenen op uw steun. Door vandaag of morgen te gaan stemmen, dat allereerst. Maar ook door mensen in uw omgeving op te roepen hetzelfde te doen. Omdat een sterkere ChristenUnie het verschil maakt. Omdat we samen recht willen doen.

Tip: Stuur onderstaande tekst door. Dat kan via WhatsApp, mail, social media of hoe u zelf ook maar communiceert met uw familie, vrienden of andere bekenden. Deze tekst kunt u natuurlijk naar eigen inzicht aanpassen.

Ik wil je heel even storen. Vandaag mogen we stemmen en dat is een voorrecht dat ze elders in de wereld niet kennen. Daar is geen democratie, daar is geen vrede, daar is geen recht. We hebben hier de vrijheid om te stemmen en dus ga ik dat doen.
En ik stem op een partij die opkomt voor vrede en voor recht: de ChristenUnie.
De ChristenUnie komt op voor vrede in de samenleving, nu tegenstellingen ook in ons land heel groot zijn en soms expres verder worden vergroot. De ChristenUnie komt op voor het recht van kwetsbare groepen: mensen in armoede, lokale ondernemers met schulden, slachtoffers van mensenhandel, mensen die zorg nodig hebben, iedereen die nu geen betaalbaar huis kan krijgen.
In deze tijd hebben we een christelijk-sociaal geluid in de politiek nodig, zowel landelijk als lokaal. Omdat het er echt toe doet wie er straks invloed hebben, ook in de gemeenteraad. Ik stem dus ChristenUnie en roep jou op om hetzelfde te doen. Maar bovenal: maak gebruik van je stemrecht – ga stemmen!

Donaties welkom!
De afgelopen tijd zijn hoge kosten gemaakt.
Zo worden advertenties geplaatst in de Jutter/Hofgeest en zijn huis-aan-huis 20.000 flyers verspreid. Donaties hiervoor zijn van harte welkom via bankrekening NL25 RABO 0383 6568 18 t.n.v. ChristenUnie IJmond onder vermelding van "campagnegift 2022".

Of klik voor uw gift op deze link:
https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=zEdEeCmQQt27bpt4a8cqwQ

De ChristenUnie is een ANBI instelling. Dat betekent dat uw giften evenals de jaarlijkse contributie fiscaal aftrekbaar zijn.

Alvast onze hartelijke dank hiervoor.

Uitslagen Avond
RTV Seaport is op woensdag 16 maart aanwezig op de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen in de Burgerzaal van het gemeentehuis. De avond staat in het teken van het bekendmaken van de uitslagen door burgemeester Frank Dales. Te zien zijn verder videoreportages op de stembureaus, stemgrafieken en uiteraard reacties op de uitslagen van kandidaten en publiek/inwoners.
Woensdag 16 maart vanaf 21.00 uur live op TV, Youtube en Facebook

Het doet er toe welke partijen straks invloed hebben in de gemeenteraad. 
Stem daarom vandaag of morgen op één van de kandidaten van ChristenUnie Velsen.

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedInfooter-rechts