Nieuwsbrief december 2022

IJmond
Gezegende feestdagen en een goede jaarwisseling!

Kerstwens 2022

Zo aan het einde van het jaar is het een goed gebruik om terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat heeft het ons gebracht aan goede en ook aan minder goede dingen. En wat betekent Kerst, de geboorte van Jezus, tegen de achtergrond van al die gebeurtenissen in de wereld om ons heen en in ons eigen leven en dat van onze dierbaren.

Lees verder

Vacatures Steunfractielid en Bestuurslid

ChristenUnie IJmond heeft twee vacatures

Lees verder

Noteer 10 mei 2023 voor ALV CU IJmond

Zet u alvast de datum van woensdag 10 mei 2023 in uw agenda. Dan wordt de ALV van de CU IJmond gehouden. Het programma en de locatie worden tijdig met u gedeeld.

Verkiezingen maart 2023

Op woensdag 15 maart a.s. vinden de verkiezingen plaats voor de Provinciale Staten (PS) en de Waterschappen. Voor PS hebben de CU leden in Noord-Holland opnieuw Michel Klein gekozen als lijsttrekker. Ook voor de Waterschappen Hollands Noorderkwartier (HNK) en Amstel, Gooi en Vecht (AGV) zijn de kandidatenlijsten vastgesteld. Op de PS lijst staan ook de namen van enkele leden van de CU IJmond.

Voor een derde waterschap in Noord-Holland – Rijnland – is de kandidatenlijst vastgesteld door de CU Zuid-Holland. Ook op die lijst staan enkele CU leden uit de IJmond. De Verkiezingsprogramma’s voor PS, HNK en AGV worden op de Algemene Ledenvergadering van 14 januari a.s. vastgesteld. Door de CU Noord-Holland wordt (of bent u reeds voor deze vergadering) uitgenodigd. Naast het belang van een CU vertegenwoordiger in de Provinciale Staten ( momenteel 1 CU zetel) zijn de PS verkiezingen ook van belang voor de samenstelling van de Eerste Kamer waar de CU op dit moment 4 zetels heeft.

Algemene beschouwingen november 2022

Op 23 november 2022 sprak ChristenUnie fractievoorzitter Frank Cornet bij de algemene beschouwingen deze tekst uit.

Lees verder

Nieuwbouw Schouwburg

Na jaren van overleg is in de raadsvergadering van 24 november unaniem besloten tot een grote verbouwing en uitbreiding met filmzaal, kleine toneelzaal, horeca, oefenruimtes voor dans en werkplekken. 

Lees verder

Zonnepanelen op nieuwbouwpanden

ChristenUnie Velsen heeft raadsvragen gesteld over het plaatsen van zonnepanelen op nieuwbouwpanden. 

Lees verder

ChristenUnie jongeren gezocht

Kent u jongeren? In uw gezin, in de kerk, op uw werk, bij uw kinderen op school? Vertel ze dan over PerspectieF, de jongerenafdeling van de ChristenUnie.

Omdat ze een verschil kunnen maken in de Nederlandse politiek. Of ze nu een politieke junkie zijn, of nieuw met politiek: jongeren hebben zeer relevante ideeën en laten een enorme gedrevenheid en enthousiasme zien. Daarom zet PerspectieF zich in voor impact in de politiek. Zij leggen zich niet neer bij de status quo, maar willen verandering en vernieuwing.

Lees verder

Agenda

Nog even de datums op een rijtje: 
14 januari - Ledenvergadering ChristenUnie Noord-Holland
                 (vaststellen programma)
15 maart - Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen
10 mei - Ledenvergadering ChristenUnie IJmond