« Terug

Denk mee over duurzame energieopwekking in de regio!

1.-Zonnepanelen-met-logo-duurzaam-0.pngdonderdag 09 januari 2020 14:14

Bericht op de website van Velsen.nl

Op dinsdagavond 28 januari 2020 gaan we in gemeente Velsen in gesprek over hoe en waar we in de regio IJmond/Zuid Kennemerland energie duurzaam kunnen opwekken. Denk en praat mee!

We gaan duurzamer wonen, werken en leven. De Nederlandse regering heeft afgesproken dat alle energie in Nederland in 2050 duurzaam is. Ons elektriciteitsverbruik zal de komende jaren enorm toenemen omdat we elektrisch gaan koken, rijden en in sommige gevallen ook elektrisch gaan verwarmen. Er moet dus veel meer energie duurzaam worden opgewekt.

Nadenken over energie

In heel Nederland wordt hierover nagedacht. Dit proces heet de Regionale Energie Strategie (RES). Ook in onze regio zijn scenario’s gemaakt. Samen met maatschappelijke organisaties, georganiseerde inwoners, belanghebbenden en gemeentes is gekeken welke gebieden kans bieden voor grootschalige energieopwekking uit vooral zon en wind. Zijn zonnepanelen langs de snelweg een optie? Waar is er ruimte voor een windmolen?

Uitnodiging

Graag nodigen we u uit om op 28 januari in gesprek te gaan over drie verschillende scenario’s in de regio IJmond/Zuid Kennemerland. Dit gebeurt in de burgerzaal van het gemeentehuis van Velsen (toegang via Plein 1945).

Samen kijken we naar de manier waarop deze scenario’s zijn gemaakt en wat er in de scenario’s staat. We gaan in gesprek over de mogelijkheden binnen de scenario’s en gaan ze samen met u verbeteren. Van welke mogelijkheden worden we als gemeente en regio enthousiast? Waar liggen kansen?

Programma

18.00: Inloop met een duurzame maaltijd/soep en een broodje
18.30 - 18.35: Opening en welkom
18.35 - 18.45: Ambities in gemeente Velsen door wethouder Floor Bal
18.45 - 19.15: Dit zijn de scenario’s
19.15 - 19.20: Uitleg ‘Aan de slag’
19.20 - 19.30: Pauze
19.30 - 21.00: Aan de slag: uitleg scenario’s en reageren in kleine groepen
21.00: Gezamenlijke afronding en borrel

Wilt u op deze avond aanwezig zijn? Meld u hier aan! (link stuurt ee

« Terug