« Terug

Marianne met Leen op de tandem naar statushouders

Marianne en Leen op de Tandemzaterdag 15 september 2018 14:00

Zaterdag 15 september viert Velsen de Dag van de Democratie. Voor deze gelegenheid stapt ChristenUnie Raadslid Leen de Winter op de tandem met PvdA Wethouder Marianne Steijn om naar de Dobbiuslaan te fietsen. Hier bezoeken zij een aantal statushouders.

Marianne Steijn: “In het kader van de dag van de democratie ben ik uitgenodigd door Leen de Winter om met hem mee te gaan naar de Dobbiuslaan in Santpoort Noord, een woonlocatie voor statushouders. Leen en andere leden van de CU dragen de statushouders een warm hart toe.
Voor mij goed om van de bewoners zelf te horen hoe het hen bevalt in Velsen.
Mooi om te horen was dat de bewoners de Nederlandse cultuur vooral waarderen om de duidelijke structuren die wij in onze cultuur hebben: veel zaken in het leven zijn vanaf de geboorte tot de ouderdom goed geregeld. Nadeel is dat het soms wat lang duurt voor zaken geregeld zijn ðŸ™‚.
De bewoners, hoofdzakelijk mensen uit Iran, zijn bezig met de Nederlandse taal te leren en willen graag verder integreren in de buurt. Als mooi voorbeeld hoe dat langzaam aan gebeurt was het verhaal dat 2 mannen door buurtbewoners zijn meegenomen naar een wedstrijd van Telstar.
Verder kwam als suggestie naar voren dat meedoen aan welzijnsactiviteiten die in buurthuizen worden aangeboden ook een goede manier van integreren is.
Een waardevol bezoek en leuk om onze nieuwe Velsenaren op een ongedwongen wijze te leren kennen.”

Leen de Winter: “We hadden echt een heel fijne middag, heel warm.”

« Terug