« Terug

Gemeenteraad Velsen akkoord met hertelling stemmen

20180327 Gemeenteraad Velsenwoensdag 28 maart 2018 10:25

Gisteravond is de Gemeenteraad van Velsen unaniem akkoord gegaan met een hertelling van de op 21 maart jl. uitgebrachte stemmen. De PvdA had een raadsvoorstel gedaan voor een hertelling. In dit voorstel schrijft de PvdA onder meer:

“ De PvdA Velsen dient het initiatief voorstel in omdat blijkt na de bekendmaking van de uitslag dat de marge om een van de restzetels toe te kennen aan de daarvoor in aanmerking komende partijen, te weten D66 en PvdA, minimaal is, namelijk 3 stemmen. Er zou juist daarom sprake moeten zijn van absolute zekerheid over het aantal uitgebrachte stemmen.

Om die reden verzoekt de PvdA fractie van Velsen de gemeenteraad van Velsen dan ook om met toepassing van artikel V4 van de Kieswet te besluiten tot een hernieuwde stemopneming (hertelling)”.
De hertelling zal vandaag, woensdag 28 maart 2018, plaatsvinden waarna de Gemeenteraad woensdagavond 28 maart om 19.30 de vergadering van gisteravond zal voortzetten en een besluit zal nemen naar aanleiding van de uitkomst van de hertelling. Zie verder het artikel in de IJmuider Courant van vandaag.
Wordt vervolgd

« Terug